Bereidingstijd : +/- 20 min
Wat heb je nodig voor 1 portie : - 100 gram quinoa - 200 gram pompoenblokjes - 25 ml sinaasappelsap - 1 eetlepel bieslook - 100 gram (baby) spinazie - 20 gram ongezouten amandelen - 50 gram geitenkaas - olijfolie - snufje peper
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met het peper. Bak de pompoen in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
Rasp ondertussen voor de dressing de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn. Meng 25 ml sinaasappelsap per persoon met het sinaasappelrasp, de bieslook en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de pompoen uit de oven en schep met de quinoa in een schaal. Voeg de sinaasappeldressing toe en schep om. Meng de spinazie en amandelen erdoor en verdeel de geitenkaas erover.
Voedingswaarden van 1 portie:
813 kcal 39 gram vet 72 gram koolhydraten 36 gram eiwit
Comments