top of page

Afvallen? Verbied jezelf geen producten!

De corona lockdown is bijna voorbij. De sportscholen zijn weer open, je kunt weer op vakantie. Maar bij het aantrekken van je bikini is het even slikken als je in de spiegel kijkt. Je doet je best om die paar corona kilo's eraf te krijgen. Het liefst zo snel mogelijk.


De theorie is heel simpel. Minder eten dan dat je lichaam verbruikt.

Dat moet lukken. Je verbied alle lekkere dingen uit je eetschema. Want die zijn 'slecht'. Dat lukt je voor een bepaalde tijd, die kilo's vliegen er af maar tijdens of na de vakantie komen ze er weer drie keer zo hard aan.

= Short term goal.


Wat nou als je gaat kijken naar de Long term goal?

Een nieuwe leefstijl creëren die makkelijk vol te houden is waarbij je géén producten verbied in jouw 'eetschema'. Het doel is hetzelfde: zorgen dat je minder calorieën eet dan dat je verbrandt. Dit wordt ook wel een negatieve energiebalans genoemd door middel van een calorietekort. Maar dat doen we door gezonde en ongezonde voeding te eten waarbij je nog steeds een calorie tekort creëert. Dus in plaats van tegen jezelf te zeggen ik eet géén chocolade meer. Ga je juist je chocolade verwerken in je bakje havermout. Of je in de avond een handje chips, kaas of noten eten. Op die manier verbied je geen enkel product uit jouw eetschema, leer je eten met mate en kun je verantwoordt afvallen. Oh en de mooiste bijkomstigheid : het is een duurzaam proces! Dus ook op de lagere termijn is dit effectief.


Succes! & mocht je hier hulp in willen? Aarzel dan niet om te contacten.

67 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page